010-4090504
Email Icon

Over het S.T.A.R. programma

Samsung Electronics erkent haar verantwoordelijkheid tegenover de maatschappij en is begaan met de impacts van haar activiteiten.
Als een onderdeel van onze algemene ethos op het gebied van bedrijfsverantwoordelijkheid, vormt de verantwoordelijkheid voor het milieu een hoge prioriteit. We delen immers allemaal dezelfde planeet en we hebben allemaal de taak om bij te dragen aan het oplossen van milieuproblemen die onze maatschappij heeft gecreeerd. We willen toekomstige generaties de kans geven om te genieten van dezelfde of van een betere levenskwaliteit dan wij nu doen.

Dit werd opgenomen in een beleid dat bekend is als het “Milieuprincipe”. Dit vormde een deel van onze globale ambitie om op wereldniveau een leidende onderneming te worden. Onze voorzitter, de heer Lee, beschreef ons bedrijfsdoel als “het leveren van de beste producten en diensten aan de maatschapij, terwijl we de harmonie tussen mens en natuur aanmoedigen.”

Medio 1996 evolueerde dit succesvolle bedrijfsinitiatief tot de eerste ‘Groene campagne’ en de invoering van een ondernemingsfilosofie genaamd “Green Management” (Groen beheer) die op 5 groene campagnedomeinen was gericht:

– globale milieuveiligheid
– ontwikkeling van milieugerichte producten
– minimalisering van activiteiten met een negatieve impact op het milieu via procesverbetering
– het tot stand brengen van de veiligste en schoonste bedrijfssector in onze industrie
– de promotie van harmonie met de gemeenschap

Deze 5 principes volgend, heeft elk deel van Samsung’s onderneming plannen ontwikkeld om dit denken in ons dagelijks handelsmodel op te nemen. In de Digitale printerafdeling heeft dit plan geleid tot een aantal thema’s, zoals het verbeteren van het energierendement van printers, het verminderen van papiergebruik door dubbelzijdig printen, het verwijderen van gevaarlijke chemische stoffen uit de drukinkten en toners en de productmaterialen, plus vele andere initiatieven op het gebied van ‘eco-design’.

Dit STAR-programma is in 2006 opgericht om stoffen van cartridges die mogelijk schadelijke kunnen zijn voor het milieu, verantwoordelijk aftevoeren. Zo wordt voorkomen dat de cartridges eindigen in verbrandingsovens, en kunnen we ervoor zorgen dat alle waardevolle en herbruikbare materialen worden teruggewonnen.

Samsung heeft besloten  om 100% van de geretourneerde cartridges te recycleren, ongeacht de kosten, als een demonstratie van betrokkenheid bij het duurzaamheidsbeleid. Alle cartridges worden gerecycled en  de materialen worden hergebruikt in andere sectoren om nieuwe producten te maken; geen van onze geretourneerde producten wordt verbrand.
Wij hopen dat u onze inspanningen waardeerd, en nodigen u uit om uw steentje bij te dragen aan een schoon mileu door mee te doen met ons STAR programma.  We hebben recycling van uw gebruikte toner cartridges eenvoudig, gemakkelijk en gratis gemaakt.

Het STAR-programma is actief in Oostenrijk, België, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Spanje, Zweden, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.  Vanwege het succes is Samsung niet alleen bezig met de uitbreiding van het aantal landen waar cartridges kunnen worden teruggestuurd, maar ook met de mogelijkheid van het aanbieden van een bulk oplossing voor gebruikers met grote volumes!
Sinds de start van het STAR-programma in het voorjaar van 2006, heeft Samsung circa 1 miljoen cartridges ingezameld en gerecycled uit vijftien landen in heel Europa. Dat is ongeveer 1.200.000 kg aan cartridges en verpakkingen! Samen kunnen we een groot verschil maken.
Word lid van het STAR-programma en begin vandaag met het maken van een verschil.

 

Klik hier voor aanmelding het S.T.A.R. programma